MAKRAHOAN

Virallinen nimi Makrahoan, "Mara" Omistaja Noreen (VRL-05766)
Rotu, sukupuoli Ahaltekinhevonen, ori Kasvattaja Milena Brakrova, Venäjä
Väri, säkäkorkeus Musta, 160cm Rekisteritunnus VH14-001-0020
Syntynyt, ikä 13.11.2013 (ikääntyy satunnaisesti) - täyttänyt 3v 12.01.2013
Painotus Yleispainotteinen Kotitalli Metsälammen Ratsutalli
Koulutustaso ko: Vaativa A / re. 100cm / me. 80cm / CIC2

Meriitit

Tavoitteet

KRJ:n, ERJ;n, KERJ:n sekä YLA:n laatuarvostelut

Luonnekuvaus

Mustan puhuvaa oria voisi kuvailla ainoastaan kolmella sanalla: temperamenttinen, voimakastahtoinen, joka tuntee oman arvonsa. Luottamusta ei tältä herralta jokaiselle yrittävälle ihmiselle kuin hevosellekkaan tule löytymään.

Hoitaessa Mara on kuin tuulesta tempaistu. Se ei siedä seisoskella aloillaan ja vielä vähemmän olla kahlittuna hoitotoimenpiteiden ajan. Pelkkä ajatuskin saa orin hermoromahduksen partaalle, josta ei koskaan seuraa mitään hyvää. Karsinaansa se ei tule päästämään ketä tahansa, joten sinne tunkevalle voi ja saattaakin käydä aika kipeästi. Korvat luimussa kohti kävelevä musta ori ei ole kaikken paras näky, joten maisemaa kannattaa vaihtaa mahdollisimman nopeasti, ellei välttämättä tahdo saada kaviosta tai pahimmassa tapauksessa hampaista. Harjaaminen on Maralle vastenmielinen askare, jopa tutunkin hoitajan seurassa. Arvaamattoman orin kanssa, tulee olla koko ajan herellä, sillä koskaan ei voi ennustaa milloin tulee saamaan takaisin päin. Tomera hoitaja saa sen lopettamaan ainaisen pahan teon yhdellä ainoalla tavalla: näyttämällä kuka täällä määrää! Mara alistuu samantien ja kaskummaa harjaaminen voi jatkua ongelmitta. Satulointi ja suitsiminen eivät ole ikinä kuuluneetkaan orin lempiasioihin, päinvastoin. Se pyrkii pakenemaan satulaa kantavaa hoitajaansa, eikä suostu päästäämään sitä lähellekkään. Pienen hippaleikin jälkeen se luovuttaa, jolloin satula tulisi saada selkään mahdollisimman nopeasti tai sama rulianssi tullaan aloittamaan alusta. Suitsittaessa Mara painaa suunsa kiinni, jolloin kuolaimia on turha edes yrittää saada suuhun. Työntäessä peukalon sen hampaiden taakse, alkaa suu pikkuhiljaa avautumaan, silloinkin tulee olla erityisen nopea kuolaimen laittamisen kanssa.

Ratsastajan kanssa Mara ei juurikaan tule toimeen, ellei ole aivan pakko. Tavallisemmin se kulkee pää pystyssä, ryntäät edellä puskien samalla voimakkaasti sivulle. Yksin treenatessa ori kulkee todella tahmeasti eteenpäin, kuunnellen ratsastajansa apuja toispuoleisesti. Miellyttämishalua ei tältä herralta löydy, se pyrkiikin tekemään annetut asiat täysin omalla tavallaan ratsastansa mielipiteestä riippumatta. Muiden ratsukoiden seurassa Mara ei kulje eteenpäin ainakaan yhtään asiallisesti vaan pyrkii puskemaan voimakastahtoisesti sivulle eikä ota kuuleviin korviin ratsastajan antamia apuja. Vaikeuksista huolimatta Maralta löytyy myös lahjoja, jotka se on piilottanut haastavan luonteensa taakse.

Kouluratsastuksen parissa Mara unohtaa tyystin oman temperamenttisen luonteensa ja pyrkii kuuntelemaan ratsastajaansa parhaansa mukaan. Osaavan ratsastajansa kanssa ori kykenee näyttämään parhaat puolensa omasta osaamisestaan. Suustaan herkkä ori ei sulata ohjissa ja kyljissä roikkuvaa ratsastajaansa. Hermostuessaa Mara ei anna ratsastajalleen vaihtoehtoja vaan edessä on rajuja laukkaspurtteja kuin pystyynhyppelemistäkin. Se mieltää parhaiten pehmeät ja lähes huomaamattomat avut.

Estekentällä Maran käytös jatkuu kutakuinkin samana kuin kouluratsastuksen parissa, ainoa vain että se kuumuu todella herkästi ja energiaa löytyy vaikka muille jakaa. Orilta löytyy paljon kapasiteettia suuremmillekkin esteille, mutta turvallisuus syistä ei estekorkeutta olla nostettu kilpatasolla suuremmaksi. Mara omaa mitä parhaimman hyppytyylin, suurella ilmavaralla sekä taidon laskea askeleensa ennen seuraavaa estettä. Pehmeiden hyppyjensä sekä notkeutensa vuoksi, Marasta on tullut mitä mainioin esteratsu.Free Web Hosting